4 personer:
500 g skinkekød, skåret i strimler
2 rødløg i grove skiver på langs
3 forårsløg i tykke skiver
1 gulerod, revet på mandolinjern
1 persillerod i grove pinde
1 pastinak rod i grove pinde
1 dåse bambusskud skåret i skiver
1 dåse kokosmælk
1 chili uden kerner finthakket
1 helt hvidløg hakket
2 dl ærter
2 tsk grøn karrypasta
2 spsk østers sovs
1 tsk gurkemeje
1 tsk koriander
saft og skal af 1 citron
1 spsk sesam olie
Salt
1/2 l Vand
tilbehør:
4 dl grove ris
mango chutney
ananas
soja
rosiner
ristet kokos
1 frisk papaya i 1 cm tern
- Kog rigeligt med vand, tilsæt lidt salt og risene, kog ved svag varme i 1/2 time
- Vandet hældes fra og risene skal tilbage i gryden og hvile min. 10 minutter
- Brun kødet i olien
- Tilsæt alle krydderierne og brun svagt
- Tilsæt alle grønsagerne
- Tilsæt citron saften og østerssovs, rør rundt
- Tilsæt kokosmælk
- Lad retten simre ca. 45 minutter, til kødet er mørt
- Server med tilbehør