4 personer
flæskefars:
500 g hakket svinekød
2 løg, revet
2 fed hvidløg, finthakket
1/4 porre, finthakket
1 dl bouillon
1 tsk frisk kværnet peber
1 tsk karry, ostindisk
1 tsk paprika
1 æg
2 spsk mel
1 tsk salt
2 spsk græsk yoghurt
½ hvidkål
sovs
resten af hvidkålet
3/4 liter mælk
lidt frisk revet muskatnød
salt
peber
5 spsk mel
vand
- Fars og salt røres rundt i en skål, til farsen er rørt sej
- Bouillon, krydderier, yoghurt og grønsager tilsættes og røres rundt til massen er jævn
- Æg tilsættes og der røres rundt
- Mel tilsættes til sidst
- Farsen røres til den er jævn
- Hvidkålet halveres, stokken tages ud og resten koges ved svag varme i 7 minutter
- Placer lidt fars på en skive kål, og pak det ind
- Bind madsnor om kåldolmen
- Resten af hvidkålet bruges til sovsen
- Kåldolmerne steges i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er brune på toppen, og faste når man trykker på dem
- Mælken hældes i en gryde og koges op under omrøring
- Jævnes med meljævning af mel og vand
- Smag til med krydderier
- Kål tilsættes og det hele koges op under omrøring
- Serveres med hvide kogte kartofler til