image

 

 

 

 

 
4 personer

flæskefars:

500 g hakket svinekød
2 løg, revet
2 fed hvidløg, finthakket
1/4 porre, finthakket
1 dl bouillon
1 tsk frisk kværnet peber
1 tsk karry, ostindisk
1 tsk paprika
1 æg
2 spsk mel
1 tsk salt
2 spsk græsk yoghurt

½ hvidkål

sovs

resten af hvidkålet
3/4 liter mælk
lidt frisk revet muskatnød
salt
peber
5 spsk mel
vand

  1. Fars og salt røres rundt i en skål, til farsen er rørt sej
  2. Bouillon, krydderier, yoghurt og grønsager tilsættes og røres rundt til massen er jævn
  3. Æg tilsættes og der røres rundt
  4. Mel tilsættes til sidst
  5. Farsen røres til den er jævn
  6. Hvidkålet halveres, stokken tages ud og resten koges ved svag varme i 7 minutter
  7. Placer lidt fars på en skive kål, og pak det ind
  8. Bind madsnor om kåldolmen
  9. Resten af hvidkålet bruges til sovsen
  10. Kåldolmerne steges i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er brune på toppen, og faste når man trykker på dem
  11. Mælken hældes i en gryde og koges op under omrøring
  12. Jævnes med meljævning af mel og vand
  13. Smag til med krydderier
  14. Kål tilsættes og det hele koges op under omrøring
  15. Serveres med hvide kogte kartofler til
Translate »