4 personer:
1 kg svinesteg
2 løg
2 gulerødder
100 g selleri
5-6 fed hvidløg
½ porre
3 skiver frisk ingefær
1/8 frisk chili uden kerner
1 mellemstort æble
5 lauerbærblade
1 tsk salt
5 tørrede enebær
1 tsk blandet peber, rød/grøn/hvid
1½ tsk paprika
lidt revet muskatnød
saften af ½ citron
1 ds hakkede tomater
½ liter hvidvin
vand
½ 4% fløde
1 spsk olie
- Skyl, skræl og hak alle grønsagerne og æblet i tern
- Knus krydderierne i en morter, undtagen laurbærbladene
- Brun stegen i 1 spsk olie
- Hæld saften fra citronen på stegen
- Når stegen er brunet tages den op, og alle grønsagerne og æblet brunes i ca. 2 minutter
- Stegen skal så i gryden igen og du kan tilsætte resten af ingredienserne, på nær fløden
- Retten skal simre i ca. to timer
- Hæld væske og grønsager fra når den er færdig
- Tag laurbærbladene op og smid dem ud
- Blend resten af ingredienserne til sovs
- Sovsen varmes op, fløde tilsættes under omrøring
- Server med Kartoffelmos