4 personer:

1 kg svinesteg
2 løg
2 gulerødder
100 g selleri
5-6 fed hvidløg
½ porre
3 skiver frisk ingefær
1/8 frisk chili uden kerner
1 mellemstort æble
5 lauerbærblade
1 tsk salt
5 tørrede enebær
1 tsk blandet peber, rød/grøn/hvid
1½ tsk paprika
lidt revet muskatnød
saften af ½ citron
1 ds hakkede tomater
½ liter hvidvin
vand
½ 4% fløde
1 spsk olie

  1. Skyl, skræl og hak alle grønsagerne og æblet i tern
  2. Knus krydderierne i en morter, undtagen laurbærbladene
  3. Brun stegen i 1 spsk olie
  4. Hæld saften fra citronen på stegen
  5. Når stegen er brunet tages den op, og alle grønsagerne og æblet brunes i ca. 2 minutter
  6. Stegen skal så i gryden igen og du kan tilsætte resten af ingredienserne, på nær fløden
  7. Retten skal simre i ca. to timer
  8. Hæld væske og grønsager fra når den er færdig
  9. Tag laurbærbladene op og smid dem ud
  10. Blend resten af ingredienserne til sovs
  11. Sovsen varmes op, fløde tilsættes under omrøring
  12. Server med Kartoffelmos
Translate »
Follow by Email
YouTube