8 personer
1 nakkekam med svær
½ pk smør
1 chili
1 hvidløg
1 spsk frisk timian
laurbærblade
1 stk blandet peberkorn
2 lime
salt
½ porre
1 skive selleri
1 pastinak
1 persillerod
2 skalotteløg
1 almindeligt løg
1 rødløg
1 stor gulerod
250 ml 4% fløde
- Skær sværene ned til fedtet
- Hak chili og hvidløg og knus det i en morter sammen med peberkorn og 1 laurbærblad
- Riv skallen af de to limefrugter
- Bland det hele med smør og fyld det i lommen på stegen
- Snør stegen sammen
- Gnid med grov salt og sæt laurbærblade mellem sværene
- Tænd grillen op
- Læg stegen midt på grillen i en bradepande
- Steges i 4-6 timer ved svag varme
- Efter 1 time tilsættes vand og urter i bradepanden
- Når stegen er færdig, blendes urterne til sovs, smages til med fløde, salt og peber
- Serveres med grill rodfrugter