8 personer

flæskesteg

 

 

 

 

 

 

 

 

1 nakkekam med svær
½ pk smør
1 chili
1 hvidløg
1 spsk frisk timian
laurbærblade
1 stk blandet peberkorn
2 lime
salt
½ porre
1 skive selleri
1 pastinak
1 persillerod
2 skalotteløg
1 almindeligt løg
1 rødløg
1 stor gulerod
250 ml 4% fløde

  1. Skær sværene ned til fedtet
  2. Hak chili og hvidløg og knus det i en morter sammen med peberkorn og 1 laurbærblad
  3. Riv skallen af de to limefrugter
  4. Bland det hele med smør og fyld det i lommen på stegen
  5. Snør stegen sammen
  6. Gnid med grov salt og sæt laurbærblade mellem sværene
  7. Tænd grillen op
  8. Læg stegen midt på grillen i en bradepande
  9. Steges i 4-6 timer ved svag varme
  10. Efter 1 time tilsættes vand og urter i bradepanden
  11. Når stegen er færdig, blendes urterne til sovs, smages til med fløde, salt og peber
  12. Serveres med grill rodfrugter
Translate »