4 personer:
til kød:
500 g hakket skinkekød
salt
4 skiver brød
1 dl mælk
1 dl bouillon 2 revne løg
5 finthakkede hvidløg
200 g cocktailpølser i skiver
250 g friske champignon i skiver
peber
2 stk tørrede enebær, stødt
1 -2 spsk hakkede friske krydderurter
1 tsk karry paste
1 æg
2 pakker bacon
til sovs:
1/4 porre
1 gulerod
2 skiver selleri
1 løg
3 fed hvidløg
½ spsk hakket persille
½ spsk hakket timian
4 laurbærblade
2 æbler
vand
ribs gele
250 ml 4% fløde
kulør
- Brød opblødes i mælk
- Ovnen tændes på 200 grader
- Kødet røres sejt med 1 tsk groft salt
- Tilsæt æg
- Tilsæt krydderier og grønsager
- Rør til alle ingredienser er jævnt fordelt til en masse
- Formes som aflange halvrunde kugler på bacon, der vikles omkring så det hele er dækket
- Sovsens ingredienser, undtagen fløde og kulør, hakkes i tern og fordeles jævnt omkring stegen
- Der hældes vand på, så det dækker grøntsagerne
- Det hele sættes i ovnen og skal have ca. 50 minutter
- Sovsen laves af grønsagerne og væden fra bradepanden der blændes, fjern laurbærbladene først
- Sovsen smages til med fløde, kulør, ribs gele, salt og peber
- Server kogte kartofler, broccoli og gulerødder til