image

 

 

 

 

 

 

4 personer:

til kød:
500 g hakket skinkekød
salt
4 skiver brød
1 dl mælk
1 dl bouillon 2 revne løg
5 finthakkede hvidløg
200 g cocktailpølser i skiver
250 g friske champignon i skiver
peber
2 stk tørrede enebær, stødt
1 -2 spsk hakkede friske krydderurter
1 tsk karry paste
1 æg
2 pakker bacon

til sovs:
1/4 porre
1 gulerod
2 skiver selleri
1 løg
3 fed hvidløg
½ spsk hakket persille
½ spsk hakket timian
4 laurbærblade
2 æbler
vand

ribs gele
250 ml 4% fløde
kulør

  1. Brød opblødes i mælk
  2. Ovnen tændes på 200 grader
  3. Kødet røres sejt med 1 tsk groft salt
  4. Tilsæt æg
  5. Tilsæt krydderier og grønsager
  6. Rør til alle ingredienser er jævnt fordelt til en masse
  7. Formes som aflange halvrunde kugler på bacon, der vikles omkring så det hele er dækket
  8. Sovsens ingredienser, undtagen fløde og kulør, hakkes i tern og fordeles jævnt omkring stegen
  9. Der hældes vand på, så det dækker grøntsagerne
  10. Det hele sættes i ovnen og skal have ca. 50 minutter
  11. Sovsen laves af grønsagerne og væden fra bradepanden der blændes, fjern laurbærbladene først
  12. Sovsen smages til med fløde, kulør, ribs gele, salt og peber
  13. Server kogte kartofler, broccoli og gulerødder til
Translate »