image     image

Flæskesteg

Ingredienser:

Fyld til flæskestegen
5 cherry tomater
100 g smør
1 tsk salt
1 spsk hakket ingefær
1 spsk friske krydderurter
5 fed hvidløg

Sovs
1 kop hakket selleri
1 kop hakkede gulerødder
1 kop hakkede porrer
1 kop hakkede rødløg
5 fed hvidløg hakkede
Stængler fra krydderurterne til fyldet
4-5 dl rødvin
1 spsk
10 laurbærblade til mellem sværerne.

Tilbehør
Smash kartofler
5 -7 store kartofler
5 fed hvidløg
Lidt salt
2 spsk olie

Surt og rødkål
Tænd ovnen på 200 grader
Mos fyldet i morteren, og fyld det i en lomme du laver i toppen af stegen, mellem svær og kød. Gnid stegen i salt og peber. Sæt laurbærblade mellem sværerne.

Kog kartoflerne i 20 minutter. Skær de 5 hvidløg ud i tynde skiver. Når kartoflerne er kogte, moser du dem en gang og blander dem med hvidløg, olie og lidt salt. Fordel det på en bradepande og stil til side.

Læg stegen på grønsagerne, så dens svær er lige. Sæt det hele i ovnen. Når grønsagerne er brunede tilsættes vinen. Stegen tages ud, når den har en kærnetemperatur på 63 grader. Lad den hvile tildækket uden at dække sværerne, i 15-20 minutter.

Kartoflerne sættes i ovnen på 250 grader, til de er gyldenbrune.

Lav en sovs af væden fra grønsagerne. Kom 1/2 dl skyr i og kog op. Jævn den med maizena jævning. Smag til med balsamico, salt og peber.

Server med surt og rødkål.

Velbekomme!

Translate »