4 personer
hakkes og lægges under stegen i en bradpande:
½ porre
1 stort løg
1 skive selleri
2 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
3 fed hvidløg
1 æble
10-15 laurbærblade
½ liter vand
til sovs:
2 dl 4-7 % fløde
tilbehør
asier
rødkål
kartofler
- Stegen ridses og gnides med salt og peber
- Laurbærblade stikkes mellem sværrene og stegen Lægges oven på de hakkede grønsager, så stegen er helt plan
- Tilsæt vand så det dækker grønsagerne
- Steges i ovnen på 130 – 150 grader i ca. 3 timer, til temperaturen i midten af stegen er 55 grader
- Hæv temperaturen til 225 – 250 grader, til temperaturen i midten af stegen er ca. 70 grader Obs…sværene må ikke blive sorte
- Tag stegen ud, pak alt undtagen sværrene ind i stanniol
- Blend grønsagerne til en jævn sovs, tilsæt 1-2 dl fløde under omrøring
- Serveres med kartofler, rødkål og asier
1 thought on “Flæskesteg, lagngtidsstegt”
Comments are closed.