fl.steg

 

 

 

 

 

 

4 personer

hakkes og lægges under stegen i en bradpande:
½ porre
1 stort løg
1 skive selleri
2 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
3 fed hvidløg
1 æble
10-15 laurbærblade
½ liter vand

til sovs:
2 dl 4-7 % fløde

tilbehør
asier
rødkål
kartofler

  1. Stegen ridses og gnides med salt og peber
  2. Laurbærblade stikkes mellem sværrene og stegen Lægges oven på de hakkede grønsager, så stegen er helt plan
  3. Tilsæt vand så det dækker grønsagerne
  4. Steges i ovnen på 130 – 150 grader i ca. 3 timer, til temperaturen i midten af stegen er 55 grader
  5. Hæv temperaturen til 225 – 250 grader, til temperaturen i midten af stegen er ca. 70 grader Obs…sværene må ikke blive sorte
  6. Tag stegen ud, pak alt undtagen sværrene ind i stanniol
  7. Blend grønsagerne til en jævn sovs, tilsæt 1-2 dl fløde under omrøring
  8. Serveres med kartofler, rødkål og asier

1 thought on “Flæskesteg, lagngtidsstegt

Comments are closed.

Translate »