4 personer
til sovs
1 persillerod
1 pastinak
1 æble
3-6 fed hvidløg
1 skive selleri
peber
salt
250 ml 4% fløde
½ selleri hoved i små tern (Skal i senere)
til bollerne
500 g hakket svinekød
1 rødløg, finthakket
1 tsk friskhakket timian
2 fed hvidløg, finthakket
1/4 porre, finthakket
5 nelliker, 1 spsk blandede peberkorn, 1 tsk korianderfrø og 1 tsk himalaya salt knuses i en morter
2 æg
3 spsk sigtet speltmel
1 dl bouillon
tilbehør
Ris
- Rør kød sejt med krydderi blandingen fra morteren
- Tilsæt alle grønsager og timian
- Tilsæt bouillon, rør godt rundt
- Tilsæt æg og rør godt rundt
- Til sidst tilsættes mel
- Fyld en mellemstor gryde med vand, og bring det i kog, skal herefter simre
- Form bollerne med en teske, og læg dem i vandet, de er færdige når de stiger til tops
- Når alle boller er færdige, sigt vandet fra i en skål, det skal bruges til sovsen
- Svits alle grønsagerne til sovsen, undtagen det selleri du har skåret i tern
- Bring vandet som bollerne har kogt i, i kog
- Fyld grønsagerne i Og Kog i 20 minutter
- Sovsen skal blendes, så den får den rette konsistens, brug kun lidt af vandet til at starte med, du kan altid tilsætte mere senere
- Når sovsen har den rette konsistens, sætter du den over igen, og koger selleri ternene til de er møre
- Tilsæt bollerne
- Serveres med ris til