image

 

 

 

 

 

 

4 personer
til sovs
1 persillerod
1 pastinak
1 æble
3-6 fed hvidløg
1 skive selleri
peber
salt
250 ml 4% fløde
½ selleri hoved i små tern (Skal i senere)

til bollerne
500 g hakket svinekød
1 rødløg, finthakket
1 tsk friskhakket timian
2 fed hvidløg, finthakket
1/4 porre, finthakket
5 nelliker, 1 spsk blandede peberkorn, 1 tsk korianderfrø og 1 tsk himalaya salt knuses i en morter
2 æg
3 spsk sigtet speltmel
1 dl bouillon

tilbehør
Ris

  1. Rør kød sejt med krydderi blandingen fra morteren
  2. Tilsæt alle grønsager og timian
  3. Tilsæt bouillon, rør godt rundt
  4. Tilsæt æg og rør godt rundt
  5. Til sidst tilsættes mel
  6. Fyld en mellemstor gryde med vand, og bring det i kog, skal herefter simre
  7. Form bollerne med en teske, og læg dem i vandet, de er færdige når de stiger til tops
  8. Når alle boller er færdige, sigt vandet fra i en skål, det skal bruges til sovsen
  9. Svits alle grønsagerne til sovsen, undtagen det selleri du har skåret i tern
  10. Bring vandet som bollerne har kogt i, i kog
  11. Fyld grønsagerne i Og Kog i 20 minutter
  12. Sovsen skal blendes, så den får den rette konsistens, brug kun lidt af vandet til at starte med, du kan altid tilsætte mere senere
  13. Når sovsen har den rette konsistens, sætter du den over igen, og koger selleri ternene til de er møre
  14. Tilsæt bollerne
  15. Serveres med ris til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »