4 personer:
til boller
500 g hakket svinekød
1-2 tsk groft salt
1 stort løg, revet
1 dl kraftig bouillon
4 fed hvidløg
1 tsk peber
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 æg
3 spsk mel
2 l vand (Til at koge bollerne i)
til sovs
1 æble
1 persillerod
1 gulerod
1 rødløg
5 fed hvidløg
1 skive selleri
1 spsk karry paste
1 tsk ostindisk karry
1 spsk olie
100 ml. 4 % fløde
4 dl ris
vand
- Fars og salt røres rundt i en skål, til farsen er rørt sej
- Bouillon, krydderier og grønsager tilsættes og røres rundt til det er fordelt
- Æg tilsættes og der røres rundt
- Mel tilsættes til sidst og der røres til farsen er jævn
- Farsen formes ti boller og lægges i kogende vand, ikke vildt kogende, bare simrende
- Når bollerne stiger op i toppen af gryden er de færdige.Væden sies fra i en skål, skal bruges til sovsen
- Vandet til risene bringes i kog og koges i 8 minutter, hviler uden vand i 10 minutter
- Ingredienserne til sovsen skæres i tern, vendes i gryden med 1 spsk olie, til det hele er begyndt at få farve
- Karry og karry pasta tilsættes, der røres rundt
- Væden fra de færdige boller hældes på
- Det hele koges i 20 minutter, hvorefter det blendes
- Herefter smages det til fløde, under omrøring