boller i karry

 

 

 

 

 

4 personer:

til boller
500 g hakket svinekød
1-2 tsk groft salt
1 stort løg, revet
1 dl kraftig bouillon
4 fed hvidløg
1 tsk peber
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 æg
3 spsk mel
2 l vand (Til at koge bollerne i)

til sovs
1 æble
1 persillerod
1 gulerod
1 rødløg
5 fed hvidløg
1 skive selleri
1 spsk karry paste
1 tsk ostindisk karry
1 spsk olie
100 ml. 4 % fløde

4 dl ris
vand

  1. Fars og salt røres rundt i en skål, til farsen er rørt sej
  2. Bouillon, krydderier og grønsager tilsættes og røres rundt til det er fordelt
  3. Æg tilsættes og der røres rundt
  4. Mel tilsættes til sidst og der røres til farsen er jævn
  5. Farsen formes ti boller og lægges i kogende vand, ikke vildt kogende, bare simrende
  6. Når bollerne stiger op i toppen af gryden er de færdige.Væden sies fra i en skål, skal bruges til sovsen
  7. Vandet til risene bringes i kog og koges i 8 minutter, hviler uden vand i 10 minutter
  8. Ingredienserne til sovsen skæres i tern, vendes i gryden med 1 spsk olie, til det hele er begyndt at få farve
  9. Karry og karry pasta tilsættes, der røres rundt
  10. Væden fra de færdige boller hældes på
  11. Det hele koges i 20 minutter, hvorefter det blendes
  12. Herefter smages det til fløde, under omrøring
Translate »