løgsuppe4-personer

 

300 g bacon i tern
1 hvidløg, i fine skiver
en skive selleri, i fine strimler
1 gulerod, i fine strimler
5 store løg, halver og skær i fine skiver
2 l vand
1 dl bullion
250 ml 4 % fløde
salt
peber

lidt krydderier der hakkes fint, husk at fjerne stilken:

timian
rosmarin
persille

tilbehør:

flute der skæres i tynde skiver
Frisk grovrevet parmesanost
Olie
persille duske til pynt

  1. Brun baconen på en pande, hæld fedtet fra og stil baconen til side
  2. Kog panden af med noget af vandet
  3. Brun løgene i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne undtagen fløden når det har taget farve
  4. Lad retten simre i minimum 20 minutter
  5. Tænd ovnen på 250 grader
  6. Fordel flutes skiverne på en bageplade, på bagepapir
  7. Smør lidt olie på skiverne og fordel det revne parmesanost ovenpå
  8. Når suppen har simret i 20 minutter sættes flutes i ovnen, hold øje med dem, de skal ikke have lang tid
  9. Tilsæt fløde til suppen og kog op
  10. Smag til med salt og peber
  11. Hæld suppen i tallerkener, drys bacon og persille duske på, server suppen med de ristede flutes til

1 thought on “Løgsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »