1 høne
3 persillerødder
3 pastinakker
½ selleri
1½ porre
6 gulerødder
1 suppevisk
1 hvidløg
peber
Salt
Tilbehør
kødboller
flutes
Koges op med sovsen de sidste 10 minutter
1 pastinak, 1 persillerod, 2 gulerødder og halvdelen af sellerien skæres i små tern. ½ porre skæres i tynde skiver. Skal først i suppen 10 minutter inden servering.
Resten af grønsagerne skæres i tern og porren i skiver, brunes let i en stor gryde
- Krydderier og høne tilsættes og gryden fyldes med vand, så der er ca. 10 cm over hønen
- Det hele koges i minimum en time, gerne længere
- Skum proteinet af, når det klumper sig sammen i overfladen
- Når hønen er færdig tages den op og grønsagerne sies fra
- Suppen koger op i 5-10 minutter, med de grønsager du skar i små tern
- Smag til med salt og peber
- Tilsæt kødboller
- Server med flutes