4 personer
- 2 kartofler
- 1 løg
- 1 persillerod
- Lidt frisk ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 porre
- 1/2 tsk hele fennikel
- 250 g champignon
- 2 dl hvidvin
- Lidt chili
- salt
- peber
- 2 skiver selleri
- skræl nogle tynde skiver selleri til chips
- 1 spsk olie til stegning
- lidt citron
- flutes
Vask alle grønsagerne og del porren i to stykker, bund og top. Porretoppen lægges til side. Hak hvidløg, den hvide del af porren, kartofler, løg, persillerod, ingefær, chili og selleri i små tern. Kog med vand, salt, fennikel og peber i 20 minutter. Blend det så suppen bliver cremet.
Hak porretoppen fint. Skær champignonene i store tern. Rist champignon på en pande I olien. Når de er brunet tilsættes lidt citronsaft, salt, peber og hvidvin. Koges et par minutter. Tilsættes suppen sammen med finthakket porre. Koges op.
Rist selleri chips i ovnen på 150 grader, til de er sprøde.
Suppen hældes i tallerkener, toppes med selleri chips og serveres med flutes til.