2 kg kogeben af kalv
½ knoldselleri
2 rødløg
2 almindelige løg
1 porre
1 hvidløg
1 stængel løvstikke
3 stængler timian
2 stængler rosmarin
4 stængler vintersar
1 tsk korianderkorn
1 tsk sennepskorn
kulør
mel
salt
peber
- Steg benene på en pande i lidt olie, til de er brune
- Skær alle grønsager i store tern og svits dem på en pande til de er brunet
- Hæld de svitsede grønsager over i en gryde med vand så det dækker, krydder med salt og peber
- Tilsæt krydderier
- Vikkel de friske krydderurter ind i madsnor, så de kan tages op igen
- Det hele koges i 4 timer hvorefter benene tages op
- Kog resten i en time
- Si væden fra og kog den ned til en sky
- Jævn sovsen med en blanding af mel og vand, tilsæt lidt kulør
Du kan fryse sovsen ned i fryseposer til senere brug.