2 personer
til hummerhalerne:
2 hummerhaler
4 fed hvidløg
1/4 pakke smør
1 spsk hakket persille
1 citron, ikke overfladebehandlet
1 lime, ikke overfladebehandlet
salt
1 tsk stødt sødt chilipeber
oliemarinade til kammermuslingerne:
3 fed hvidløg
saften af 1 citron (Riv skallen først, til smørblandingen)
salt
chilipeber
1 spsk hakket timian
1 spsk hakket persille
1 spsk honning
1 pakke kammermuslinger
Bland det hele sammen og lad muslingerne mariner i minimum 2 timer.
tilbehør:
salat
1/4 porre
1 snackpeber
flutes
- Skær salat, porre og peberfrugt i stænger
- Riv skallen af ½ citron og limen
- Bland med smør, hvidløg, salt og krydderier
- Flæk hummerhalerne på langs og smør 2/3 af det rørte smør på, resten serveres som kryddersmør Grilles på midterste rille i ovnen i 3-5 minutter
- Rist kammermuslingerne samtidig med, på en pande, et par minutter på hver side
- Anret det hele med salat og flutes
- På billedet har jeg anrettet hummerhalen på et stykke brød, som de er grillet på i ovnen. Det blev også lækkert og jeg behøvede ikke lave flutes til
- Server retten med en god chardonnay til