4 personer

20 kartofler
4 gulerødder
1 porre
1 bakke blandede svampe
1 citron, ikke overfladebehandlet
300 ml fløde
1 dl sky/fond
Salt
Peber
1 dl Olie

tænd ovnen på 200 grader varmluft
skyl kartoflerne og skær dem i både
vend dem med 1/4 dl olie, kom dem på en bageplade med bagepapir
skyl porre og gulerødder
skær porren i skiver
skræl gulerødderne og riv dem på et mandolinjern
læg det på stanniol, drys lidt salt og peber på
pakkes ind og lægges i ovnen 5 minutter før kartoflerne skal ud
rens svampene
riv skallen af citronen og pres saften ud
sæt kartoflerne i 2. Nederste rille, skal have ca. 20-30 min
pensel de 4 steaks med olie og krydder med salt og peber
varm en pande op og steg steaksene til de er pænt brune
nu er de røde i midten, pakkes ind i stanniol og viskestykke
de steger lidt videre, og hviler til kartoflerne er klar
varm en gryde op, hæld lidt olie i og steg svampene gyldne
tilsæt salt, peber, citronsaft, den revne citronskal og fløde
koges op
Sæt stanniolpakkerne med grønsager i ovnen i 5 minutter
så er retten klar til servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »