image

 

 

 

 

 

2 personer

2 andebryster

marinade
½ tsk frisk hakket rosmarin
½ tsk frisk hakket timian
fintrevet skal og saft af 1 appelsin
fintrevet skal af ½ citron
1 tsk honning
salt
peber

sovs
saft og skal af 1 appelsin
saft og skal af ½ citron
1 spsk honning
1/4 liter fløde
lidt frisk hakket Chili
½ tsk friskhakket rosmarin
salt

tilbehør
2 kartofler
1 frisk rødbede
1 gulerod
1 rødløg
1-2 skiver selleri
1 pastinak
1 persillerod
6 fed hvidløg
salt
1 tsk friskhakket timian
1 spsk olie

Tænd ovnen på 250 grader

  1. Bland ingredienserne til marinaden sammen, smag til med salt og peber
  2. Skær blodåre fra på kødsiden, og rids fedtet i tern på skindsiden
  3. Vend andebrysterne i marinaden
  4. Du kan marinere andebrysterne lige inden de skal i ovnen, eller flere timer før
  5. Skræl alle rodfrugterne og skær dem i pomfritter, hvidløg skal være hele fed, løg halveres
  6. Alle rodfrugterne blandes med olie, salt og timian og hældes op på en bageplade
  7. Når ovnen er varm sættes de på nederste rille, skal have ½-1 time
  8. Bland appelsin, citron, honning, salt og chili sammen i en gryde og kog op under omrøring
  9. Når det er karamelliseret, tages det af varmen
  10. Når rodfrugterne er ude af ovnen, koges sovsen atter op, og der tilsættes fløde
  11. Smages til med rosmarin og salt
  12. Når rodfrugterne er begyndt at få lidt farve, sættes andebrysterne ind på midterste rille
  13. De skal have ca. 20 minutter i ovnen, hvorefter de skal ud og hvile ca. 10 minutter, uden noget over
  14. Du må endelig ikke vikle noget om andebrysterne, for så steger de videre
  15. Det er meningen de skal hvile
  16. Rodfrugter sættes op på midterste rille imens andebrysterne hviler
  17. Når brysterne har hvilet, tages rodfrugterne ud af ovnen, sæt ovnen på grill
  18. Grill andebrysterne med skindsiden opad, til de er sprøde
  19. Skær andebrysterne i skrå skiver, server på rodfrugter med sovs til
Translate »