2 personer
2 andebryster
marinade
½ tsk frisk hakket rosmarin
½ tsk frisk hakket timian
fintrevet skal og saft af 1 appelsin
fintrevet skal af ½ citron
1 tsk honning
salt
peber
sovs
saft og skal af 1 appelsin
saft og skal af ½ citron
1 spsk honning
1/4 liter fløde
lidt frisk hakket Chili
½ tsk friskhakket rosmarin
salt
tilbehør
2 kartofler
1 frisk rødbede
1 gulerod
1 rødløg
1-2 skiver selleri
1 pastinak
1 persillerod
6 fed hvidløg
salt
1 tsk friskhakket timian
1 spsk olie
Tænd ovnen på 250 grader
- Bland ingredienserne til marinaden sammen, smag til med salt og peber
- Skær blodåre fra på kødsiden, og rids fedtet i tern på skindsiden
- Vend andebrysterne i marinaden
- Du kan marinere andebrysterne lige inden de skal i ovnen, eller flere timer før
- Skræl alle rodfrugterne og skær dem i pomfritter, hvidløg skal være hele fed, løg halveres
- Alle rodfrugterne blandes med olie, salt og timian og hældes op på en bageplade
- Når ovnen er varm sættes de på nederste rille, skal have ½-1 time
- Bland appelsin, citron, honning, salt og chili sammen i en gryde og kog op under omrøring
- Når det er karamelliseret, tages det af varmen
- Når rodfrugterne er ude af ovnen, koges sovsen atter op, og der tilsættes fløde
- Smages til med rosmarin og salt
- Når rodfrugterne er begyndt at få lidt farve, sættes andebrysterne ind på midterste rille
- De skal have ca. 20 minutter i ovnen, hvorefter de skal ud og hvile ca. 10 minutter, uden noget over
- Du må endelig ikke vikle noget om andebrysterne, for så steger de videre
- Det er meningen de skal hvile
- Rodfrugter sættes op på midterste rille imens andebrysterne hviler
- Når brysterne har hvilet, tages rodfrugterne ud af ovnen, sæt ovnen på grill
- Grill andebrysterne med skindsiden opad, til de er sprøde
- Skær andebrysterne i skrå skiver, server på rodfrugter med sovs til