image 4 pizzaer

dej

10 g gær
4 dl vand
350 g sigtet speltmel
250 g durummel
1 spsk koldtpresset oliven olie
1 spsk honning
1 spsk middelhavs salt

tomatsovs

1 ds tomatpurre
salt
4 fed hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk basillikum
1/2 løg

  1. Opløs gær i 37 graders varmt vand
  2. Hæld honning og halvdelen af melet i, rør godt rundt, til dejen er jævn
  3. Bland resten af melet, salt og olie i
  4. Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver glat
  5. Stilles på køl overdækket i minimum 12 timer, gerne 24 timer
  6. Til tomatsovsen skal du helst bruge friske krydderurter der hakkes fint
  7. Blend alle ingredienserne så massen bliver jævn
  8. Smag til med salt
  9. Smøres i et tyndt lag på pizza bunden.
  10. Når du skal bage pizzaen, tages dejen ud en time før
  11. Form fire pizzaer, kom fyld på, tomatsovs, ost og fx. bolognaise fra dagen før, eller hvad du synes er lækkert på en pizza.
  12. Ovnen forvarmes til 250 grader
  13. Bages på en pizzasten i bunden af ovnen, eller på en bageplade med bagepapir, på nederste rille, til den begynder at tage farve

1 thought on “Pizza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »