dej
10 g gær
4 dl vand
350 g sigtet speltmel
250 g durummel
1 spsk koldtpresset oliven olie
1 spsk honning
1 spsk middelhavs salt
tomatsovs
1 ds tomatpurre
salt
4 fed hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk basillikum
1/2 løg
- Opløs gær i 37 graders varmt vand
- Hæld honning og halvdelen af melet i, rør godt rundt, til dejen er jævn
- Bland resten af melet, salt og olie i
- Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver glat
- Stilles på køl overdækket i minimum 12 timer, gerne 24 timer
- Til tomatsovsen skal du helst bruge friske krydderurter der hakkes fint
- Blend alle ingredienserne så massen bliver jævn
- Smag til med salt
- Smøres i et tyndt lag på pizza bunden.
- Når du skal bage pizzaen, tages dejen ud en time før
- Form fire pizzaer, kom fyld på, tomatsovs, ost og fx. bolognaise fra dagen før, eller hvad du synes er lækkert på en pizza.
- Ovnen forvarmes til 250 grader
- Bages på en pizzasten i bunden af ovnen, eller på en bageplade med bagepapir, på nederste rille, til den begynder at tage farve
1 thought on “Pizza”