image16 boller

 

 

 

 

100 g soltørrede tomater
6 fed hvidløg
2 spsk hakket timian
3 spsk olie
2 tsk salt
5½ dl vand
gær på størrelse med en ært
300 g durummel
200 g grov speltmel
250 g sigtet speltmel
frisk parmesan til når bollerne skal i ovnen

  1. Tomater, krydderier, honning og olie lunes i 5 minutter ved cirka 50 grader
  2. Vandet lunes, lillefinger varmt, gærren opløses i det lune vand
  3. Rør melet ud i gærblandingen
  4. Når det er rørt jævnt, tilsæt resten, rør godt
  5. Hæver i køleskabet i minimum 12 timer
  6. Formes til ca. 16 boller med to skeer
  7. Skal hæve mindst ½ time før de skal i ovnen
  8. Riv frisk parmesan ost over bollerne, før de skal i ovnen
  9. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader i varmluft ovn

1 thought on “Italienske boller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »