100 g soltørrede tomater
6 fed hvidløg
2 spsk hakket timian
3 spsk olie
2 tsk salt
5½ dl vand
gær på størrelse med en ært
300 g durummel
200 g grov speltmel
250 g sigtet speltmel
frisk parmesan til når bollerne skal i ovnen
- Tomater, krydderier, honning og olie lunes i 5 minutter ved cirka 50 grader
- Vandet lunes, lillefinger varmt, gærren opløses i det lune vand
- Rør melet ud i gærblandingen
- Når det er rørt jævnt, tilsæt resten, rør godt
- Hæver i køleskabet i minimum 12 timer
- Formes til ca. 16 boller med to skeer
- Skal hæve mindst ½ time før de skal i ovnen
- Riv frisk parmesan ost over bollerne, før de skal i ovnen
- Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader i varmluft ovn
1 thought on “Italienske boller”