image12 store boller

20 g gær
5 1/2 dl vand
1 spsk honning
2- 4 tsk salt
1 spsk olie
3 revne gulerødder
2 løg, skåret i tynde ringe
1/2 porre, skåret i halve ringe
300 g sigtet speltmel
300 g rugmel eller lign.
50 g durummel
100 g grahamsmel

  1. Vandet lunes, lillefinger varmt, gæren opløses i det lune vand
  2. Rør melet ud i gærblandingen
  3. Når det er rørt jævnt, tilsæt resten af ingredienserne og rør godt
  4. Hæver i køleskabet i 3-6 timer
  5. Formes til ca. 12 boller med to skeer
  6. Skal hæve mindst ½ time før de skal i ovnen
  7. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader i varmluft ovn

1 thought on “Gulerodsboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »