imageCa 50 stk.

3 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk honning
3 tsk salt
150 g durummel
225 g tipo 00 mel, eller pizzamel
4 spsk olivenolie

 

  1. Bland vand og gær
  2. Tilsæt halvdelen af melet og honning, ælt godt sammen
  3. Tilsæt resten af melet og salten
  4. Hvis dejen er alt for våd, tilsættes ekstra mel
  5. Ælt dejen i 5-10 minutter
  6. Tilsæt olien og arbejd det ind i dejen
  7. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse, det tager ca. en time
  8. Slå dejen sammen
  9. Bred den ud på et bord, der er drysset med lidt mel
  10. Rul dejen ud i en firkant på ca. 1 cm tykkelse
  11. Tilsæt det tilbehør du har valgt ovenpå halvdelen af firkanten
  12. Fold dejen på midten
  13. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og skær den i tynde skiver, drys evt. med parmesan, krydderi eller sesam, hvis du gør det, så smør dem først med vand eller æg
  14. Drej dem rundt
  15. Fordel dem på bageplader med bagepapir
  16. Efterhæver i 15 minutter
  17. Bages i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter
  18. Tag dem ud når de er blevet gyldne

Forslag til fyld:
Oliven uden sten
Peberfrugt
Hvidløg
Krydderi, friskhakket
Finthakket løg
Rosiner
Tørret tranebær
Nødder
Artiskok
Parmesanost
Chili
Soltørrede tomater

Server med dressing.

1 thought on “Grissini

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »