3 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk honning
3 tsk salt
150 g durummel
225 g tipo 00 mel, eller pizzamel
4 spsk olivenolie
- Bland vand og gær
- Tilsæt halvdelen af melet og honning, ælt godt sammen
- Tilsæt resten af melet og salten
- Hvis dejen er alt for våd, tilsættes ekstra mel
- Ælt dejen i 5-10 minutter
- Tilsæt olien og arbejd det ind i dejen
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse, det tager ca. en time
- Slå dejen sammen
- Bred den ud på et bord, der er drysset med lidt mel
- Rul dejen ud i en firkant på ca. 1 cm tykkelse
- Tilsæt det tilbehør du har valgt ovenpå halvdelen af firkanten
- Fold dejen på midten
- Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og skær den i tynde skiver, drys evt. med parmesan, krydderi eller sesam, hvis du gør det, så smør dem først med vand eller æg
- Drej dem rundt
- Fordel dem på bageplader med bagepapir
- Efterhæver i 15 minutter
- Bages i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter
- Tag dem ud når de er blevet gyldne
Forslag til fyld:
Oliven uden sten
Peberfrugt
Hvidløg
Krydderi, friskhakket
Finthakket løg
Rosiner
Tørret tranebær
Nødder
Artiskok
Parmesanost
Chili
Soltørrede tomater
Server med dressing.
1 thought on “Grissini”