14 boller
5 dl vand
50 g gær
500 g sigtet speltmel
50 g majsmel
50 g majsgryn
150 g durummel
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g tørrede tranebær
50 g grofthakkede valnøddekerner
30 g hørfrø
150 g revet gulerod
2 tsk salt
1 spsk honning
3 spsk olie
- Lun vandet til det er lillefinger varmt
- Opløs gærren i vandet
- Bland 1/2 delen af melet i og rør til dejen er jævn
- Tilsæt resten af ingredienserne og til sidst resten af melet
- Æltes godt sammen
- Skal hæve i 30 minutter
- Slå dejen sammen og form den til 14-18 boller med en ske, dejen er for fedtet til at røre ved
- Efterhæver tildækket på bagepladen i 40 minutter
- Bages på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter
1 thought on “Boller med tranebær”