boller

 

 

 

 

 

14 boller

5 dl vand
50 g gær
500 g sigtet speltmel
50 g majsmel
50 g majsgryn
150 g durummel
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g tørrede tranebær
50 g grofthakkede valnøddekerner
30 g hørfrø
150 g revet gulerod
2 tsk salt
1 spsk honning
3 spsk olie

  1. Lun vandet til det er lillefinger varmt
  2. Opløs gærren i vandet
  3. Bland 1/2 delen af melet i og rør til dejen er jævn
  4. Tilsæt resten af ingredienserne og til sidst resten af melet
  5. Æltes godt sammen
  6. Skal hæve i 30 minutter
  7. Slå dejen sammen og form den til 14-18 boller med en ske, dejen er for fedtet til at røre ved
  8. Efterhæver tildækket på bagepladen i 40 minutter
  9. Bages på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter

1 thought on “Boller med tranebær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »