12-16 boller
80 g hakkede soltørrede tomater
3 spsk friskhakket timian
6 fed finthakket hvidløg
5 dl vand
50 g gær
100 g grahamsmel
100 g fuldkorns speltmel
50 g majsmel
50 g majsgryn
100 g durummel
350 g sigtet speltmel
2 tsk salt
1 spsk honning
3 spsk olie
1 løg, skåret i tynde skiver, til pynt på bollerne.
- Lun vandet til det er lillefinger varmt, opløs gærren i vandet
- Bland 1/2 delen af melet i og rør til dejen er jævn
- Tilsæt resten af ingredienserne og til sidst resten af melet
- Æltes godt sammen
- Skal hæve i 30 minutter
- Slå dejen sammen og form den til 14-18 boller med en ske, dejen er for fedtet til at røre ved
- Tryk løgskiverne ind i bollerne
- Efterhæver tildækket på bagepladen i 40 minutter
- Bages på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter
2 thoughts on “Boller med krydderier”