160 g hakkede soltørrede tomater
3 spsk blandede krydderrier
1 hakket hvidløg
5 dl vand
50 g gær
100 g grahamsmel
100 g fuldkorns speltmel
150 g majsgryn
250 g durummel
150 g sigtet speltmel
1 spsk middelhavssalt
1 spsk honning
3 spsk friskpresset olivenolie
grana padano ost, til at rive over bollerne
- Lun vandet til det er lillefinger varmt og opløs gærren i vandet
- Bland 1/2 delen af melet i og rør til dejen er jævn
- Tilsæt resten af ingredienserne og til sidst resten af melet
- Æltes godt sammen
- Hæver tildækket i 30 minutter
- Slå dejen sammen og form den til 14-18 boller med en ske, Dejen er for fedtet til at røre ved
- Riv osten og fordel den på bollerne, ca. 1 tsk på hver
- Tryk bollerne flade
- Efterhæver tildækket på bagepladen i 40 minutter
- Bages på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter