6-8 personer
Til sovsen
- 750 g oksekød i tern
- 1 spsk rapsolie
- 400 g coctailpølser halveres
- 1 kg blandede svampe i tern
- 250 g bacon i tern
- 2 store finthakkede løg
- 1 finthakket hvidløg
- 2 spsk friskhakkede krydderurter, timian, salvie, rosmarin og persille
- 1/4 selleri i tern
- 1/2 porre i tern
- 2 persillerødder i tern
- 2 gulerødder i tern
- 1 stor ds. Tomatpurre
- 1/2 spsk paprika
- 1 tsk ostindisk karry
- Salt
- Peber eller chilipeber
- 200 ml 4% fløde til jævning
- Forårsløg til topping, 1-2 pr person.
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 2 spsk smør
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Evt. Surt eller rødbeder
Brun oksekødet i en stor gryde i olien. Hæld det over i en skål. Brun svampene og hæld dem over til oksekøddet. Brun bacon og hæld oksekød og svampe over i gryden igen. Tilsæt løg, selleri, porre, persillerødder og gulerødder. Brun det hele 5 – 10 minutter hvor du rører i det ind i mellem, og tilsæt tomatpurre, Karry, fennikel, paprika og hvidløg. Brunes i et minut, hvorefter du hælder vand på så det dækker med ca. 1 cm over ingredienserne. Tilsæt resten af krydderierne. Kog det op, og lad det simre i 2 timer.
Kartoflerne skrælles, og koges i 20 minutter, så sæt dem over når jægergryden har simret i 1 1/2 time. Når de er klar, hælder du vandet fra, og lader dem blive i gryden med låg på, til din sovs er klar
Jævn sovsen med fløde, og tilsæt coctailpølserne. Kog op. Kør kartoflerne på røremaskinen, med smør, salt og peber. Du kan evt. Servere surt eller rødbeder til. Skær dine forårsløg ud i skæve skiver, og brug dem på toppen af retten, hvis du anretter på tallerken.
Super god opskrift! Serverer den for de amerikanske venner herovre som comfort food. Tak for det!