300 g bacon i tern
1 hvidløg, i fine skiver
en skive selleri, i fine strimler
1 gulerod, i fine strimler
5 store løg, halver og skær i fine skiver
2 l vand
1 dl bullion
250 ml 4 % fløde
salt
peber
lidt krydderier der hakkes fint, husk at fjerne stilken:
timian
rosmarin
persille
tilbehør:
flute der skæres i tynde skiver
Frisk grovrevet parmesanost
Olie
persille duske til pynt
- Brun baconen på en pande, hæld fedtet fra og stil baconen til side
- Kog panden af med noget af vandet
- Brun løgene i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne undtagen fløden når det har taget farve
- Lad retten simre i minimum 20 minutter
- Tænd ovnen på 250 grader
- Fordel flutes skiverne på en bageplade, på bagepapir
- Smør lidt olie på skiverne og fordel det revne parmesanost ovenpå
- Når suppen har simret i 20 minutter sættes flutes i ovnen, hold øje med dem, de skal ikke have lang tid
- Tilsæt fløde til suppen og kog op
- Smag til med salt og peber
- Hæld suppen i tallerkener, drys bacon og persille duske på, server suppen med de ristede flutes til
1 thought on “Løgsuppe”